Wibax en match från SSL

Piteålaget vann hemmamatchen inför rekordpublik.

Innebandy2016-03-26 16:00

Wibax Patriots fortsätter sitt segertåg och nu står dörren på glänt till innebandyns finrum, svenska superligan.

På lördagen vann Piteålaget den första kvalmatchen mot Thorengruppen med 7–3 efter att ha gjort ett avgörande ryck i den andra perioden.

Då gick Wibax från 2–1 till 4–1 genom mål av Joel Grape Tjernström och Elias Nyström. Ett underläge som aldrig Umeålaget hämtade ikapp.

I den tredje perioden blev det spännande när Jakob Arvidsson gjorde 5–3, fyra och en halv minut från slutet, men Wibax höll undan och vann till slut med 7–3 och fick stående ovationer av de 1080 åskådarna. Publikrekord i Norrmalmia.

7–3Wibax–Thorengruppen

Direktkval till SSL

Målen, Wibax: Erik Nilsson 3, Joel Grape Tjernström, Elias Nyström, Tommy Nilsson, Tobias Wiklund.