Ingen av de nya fallen har smittats i länet

Regionen rapporterar att det nu är 10 smittade i Norrbotten

17 mars 2020 09:29

Regionen meddelade i dag klockan 08.05 att tio personer i Norrbotten smittats. 

Av de nya fallen coronasmittade har en person smittats på utlandsresa. Den andra har också smittats på resa, utanför Norrbotten, men inom Sverige. Så man kan säga att båda är importerade till Norrbotten, meddelar Regionens pressansvariga, Emma Bergström Wuolo. 

De nya fallen av coronasmittade i Norrbotten har inte behövt sjukhusvård enligt Bergström Wuolo. 

 Norrbotten följer de nya riktlinjerna kring testning för coronavirus. Det innebär att man inte testar brett. Det som görs är smittspårning. Det innebär att coronasmittade får svara på frågor om vem de har varit i kontakt med och de personerna testas. Även Regionens personal testas vid misstanke om smitta.

 I fredags ställde Regionen en fråga till försvaret om att få bistånd i form av tält och transporter. Något svar har inte ännu kommit.

 I lördags sade Anders Nystedt, smittskyddsläkare, att de då åtta smittade var i slutfasen av smittan och att de snart kunde börja arbeta. 

 Nu rapporterar Regionen att en av de som tidigare konstaterats smittad är så frisk att karantänen inte längre är nödvändig. Några av de andra är friska, men håller sig fortfarande avskilda från andra i någon dag till.
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Hedman