Indiskt våldtäktsoffer död – sattes i brand

En 23-årig kvinna har avlidit på sjukhus i New Delhi efter att flera män dränkt henne i fotogen och satt eld på henne.

7 december 2019 07:46

Kvinnan var tidigare i veckan på väg till en domstol när männen angrep henne. Där skulle den misstänkta våldtäkten som hon utsattes för i fjol tas upp. Bland de misstänkta mördarna fanns den utpekade våldtäktsmannen.

Trots att lågorna höll på att sluka henne gick kvinnan närmare en kilometer för att söka hjälp och ringde därefter själv polisen, enligt tv-stationen Aaj Taj. Elden orsakade 95 procentiga brännskador på kvinnans kropp. Hon dog av hjärtstillestånd, enligt sjuhuset där hon vårdades.

Inom loppet av drygt en vecka har två liknande våldtäktsfall i Indien fått stor uppmärksamhet. I fredags dödade polisen flera män som misstänktes för en gruppvåldtäkt på en 27-årig kvinna. Även i det fallet satte de misstänkta gärningsmännen eld på sitt offer.

Uppmärksamheten kring de våldsamma sexualbrotten har lett till avsky och protester. De har också lett till kritik mot polisen, som anklagas för att ha tagit lagen i egna händer när man sköt ihjäl de misstänkta våldtäktsmännen i samband med en tumultartad rekonstruktion.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters