Idrottare i utredning – flydde landet

Idrottsutövare tillhörande en förening i Gällivare figurerar i polisens utredning av gruppvåldtäkten som ska ha skett i helgen. Tre av dessa har lämnat landet.

11 oktober 2018 13:14

Utredningen kring den brutala våldtäkten i Gällivare i söndags rör upp starka känslor på orten.

Under onsdagen slog polisen till och hämtade in en man, misstänkt för delaktighet i våldtäkten. Polisen har gått ut på sin hemsida med att mannen är anhållen. Norrbottens Media erfar också att ytterligare fyra män jagas för samma misstanke.

Nu kan vi berätta att idrottsutövare från en förening på orten figurerar i polisens tidiga utredning.

– Vi har lämnat alla uppgifter vi kan till polisen och vi kommer att vara behjälpliga till hundra procent. Har någon varit inblandad ska de dit och ställas till svars, säger en talesperson för föreningen.

Men ett problem kan ha uppstått i utredningen. Det är nämligen så att tre av idrottsutövarna i föreningen tidigare i veckan försvann från Sverige.

– Vi har ingen aning om varför. Det finns ingen anledning för dem att åka hem. Vi har inte bett om det, säger talespersonen.

Hur fick ni reda på det?

– En av våra ledare hörde av sig till dem i tisdags och fick tillbaka ett sms där det stod "vi har åkt hem".

Är det en av era idrottsutövare som polisen hämtade in under onsdagen?

– Det är inget jag kan svara på, för jag vet inte. Vi får ingen information på det viset, vi har bara lämnat information, säger talespersonen som också poängterar att han inte kan kommentera mer på grund av pågående polisutredning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson