Konserten var ett samarrangemang med Folket hus i Boden. Allt överskott gick till cancerfonden.

– Det är både biljettintäkter och insamling, förklarar Linah Hässelbäck.

Själv hade hon hoppats på och drömde om 10 000 kronor.

Artikelbild

– Det är verkligen häftigt att det kom in så mycket pengar. Det känns jätteroligt att ha kunnat bidra med så mycket pengar och att så många kom och ville bidra.

Det kom omkring 200 personer till konserten på Saga.

Det var hennes mormor Louise Hässelbäck, som fick idén efter att Linahs morfar, Bosse Westin, hade gått bort i cancer 2012. Bosse var Linah Hässelbäcks mammas bonuspappa. Men minneskonserten blev aldrig av och 2017 gick även Louise Hässelbäck bort i cancer.

Skulle du kunna tänka dig att göra något liknande igen?

– Det var väldigt roligt och det var kul att resultatet blev så bra, säger Linah Hässelbäck.

De som ställde upp på konserten och framträdde gjorde det helt ideellt.

– Det hade inte varit möjligt om de inte hade gjort det. Det betydde jättemycket, säger Linah Hässelbäck.

Fred Holmlund, Stefan Gunnarsson, Amanda Henriksson, bandet Red Embers och Tall Blonde uppträdde. Linah sjöng själv och några elever från Musikgymnasiet och Kulturskolans stråkorkester var också med. Lena Callne var konferencier på konserten som arrangerades i början av april.

Linah Hässelbäck går sista året på Musikgymnasiet i Boden och hennes skolkamrater tycker det är häftigt att konserten inbringade så mycket pengar, mer än 20 000 kronor.

Har din utbildning hjälpt dig att genomföra det här?

– Ja, det skulle jag nog säga. Man får en inblick i hur det är att ha en konsert. Vi har mycket sådant inom utbildningen och nu när vi har gjort vår slutproduktion så fick man veta lite mer om vad som krävs. Det var en hjälp. Jag hade en mall att utgå ifrån, men jag trodde inte att det skulle vara så mycket arbete som det var. Det blev lite ”Oj vad har jag givit mig in på”, säger Linah Hässelbäck.

Men hon tycker att det verkligen var värt det.

– Jag har tänkte på det här så länge och nu blev det verkligen av, men det var ett stort steg att ta. Det var verkligen kul och jag ångrar mig inte. Jag har fått mycket erfarenhet. Man möter alltid motgångar, men det är dem man lär sig av.

Linah Hässelbäck tycker att det känns bra att kunna ge tillbaka till mormor och morfar på något sätt.