Hon blir den nya operachefen

Malin Gjörup blir ny operachef samt programchef för symfoniorkestern och Anne-Charlotte Lundell blir ny musik- och orkesterchef på Norrlandsoperan.

24 april 2019 05:00

Tillsammans med danschefen kommer de att utgöra Norrlandsoperans konstnärliga ledning med uppdrag bland annat att söka nya konstnärliga vägar och nå nya publikgrupper.

I och med rekryteringarna genomförs Norrlandsoperans nya organisationsmodell med delad konstnärlig ledning. Ambitionen är att stärka Norrlandsoperans identitet som modernt scenkonsthus för musik, opera, dans och konst.

Malin Gjörup kommer närmast från Gävle Symfoniorkester där hon arbetat som programchef. Gjörup är i grunden operasångare och har arbetat som artistagent och producent.

Anne-Charlotte Lundell har mångårig erfarenhet som orkesterchef och producent. Hon har tidigare varit projektledare för Nordiska Musikdagar i Sverige och kommer närmast från Ekerö kulturskola där hon varit resultatenhetschef.

Malin Gjörup och Anne-Charlotte Lundell tillträder i augusti 2019 men kommer att vara delaktiga i uppdrag redan nu i vår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!