Hittade orm i toaletten: "Fick yrsel"

Det nattliga toabesöket blev en jättechock när Johan-Martin Spik Skum hittade en orm i toalettstolen. "Kommer säkert börja ståbajsa", säger han.

23 november 2018 10:28

När Johan-Martin Spik Skum precis hade avklarat toabesöket innan läggdags fick han sitt livs chock. När han spolade i toaletten steg vattnet och när Spik Skum gjort en närmare inspektion såg han att det var en orm som tagit sig in i avloppet.

– Jag tog på mig glasögonen, tände lampan – och såg ormjäkeln där. "Jaha, jag har pissat på en orm", tänkte jag. Det är tur att den inte blev arg, berättar Johan-Martin Spik Skum.

Hur kändes det då?

– Jag har ju fobi, jag fick hjärtklappning. Så fort jag såg den fick jag yrsel, jag blev så skärrad – jag kunde inte sitta still. Jag var tvungen att gå ut och gå på gården.

Efter att ha ringt jourtelefon under natten hämtades ormen upp av kunnig personal under fredagsmorgonen. Fram till dess säkrade den ormrädda lägenhetsinnehavaren upp med att lägga böcker och tunga föremål på toalocket. För att inte riskera att reptilen var borta på morgonen och att ingen skulle tro på honom filmade Johan-Martin Spik Skum en snutt där han öppnar locket och blottar fyndet.

Kommer det här påverka dina framtida toabesök?

– Jo, jag sa till mina kompisar att jag säkert kommer börja ståbajsa (skratt). Det finns vuxenblöjor av en anledning.

Har du tagit till försiktighetsåtgärder efter det här?

– Jo, alltså jag går inte på toa utan att spola innan. Nu är det så färskt i minnet, säger Spik Skum.

Ann-Christin Kvickström på Jokkmokkshus berättar att det var en skogsboa som letat sig in hos Johan-Martin Spik Skum, som enligt dess ägare ska vara ofarlig.

– Det var en hyresgäst som skulle rengöra terrariet i går och den där ormen smet. Det var i samma hus som den dök upp, vi ska prata med hyresgästen snart och kolla exakt hur det gått till, säger hon.

Enligt Kvickström är det första gången de varit med om någon liknande incident på bostadsföretaget, men fastighetsskötarna tog uppdraget med ro.

– Det var personal från oss som var på plats och tog upp ormen ur toalettstolen. Det gick bra – den var lugn och beskedlig (skratt).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Tosser