Våfflor - en given succé

Hektiskt och helt galet – så summerar Daniel Sundström helgens premiär på Jopikgården. 112 våfflor gick det åt på bara någon timme.

Daniel Sundström gräddade våfflor för glatta livet.

Daniel Sundström gräddade våfflor för glatta livet.

Foto: Privat

Hindersön2017-02-04 15:35

Helgens premiär på Jopikgården, som ligger på Hindersön i Luleå skärgård, blev en jättesuccé för de nya ägarna. När portarna slogs upp på förmiddagen stod det redan ett 30-tal skoteråkare och väntade på att få komma in och sätta sig till bords.

– Vi har sålt 112 våfflor med sylt och grädde, succén var dubbelvåfflan, alltså en våffla, grädde och sylt och sedan en till våffla ovan på det, säger Daniel Sundström.

Än så längre är det bara skoteråkare som tog till Hindersön och Jopikgården.

– Vi hoppas på en bilväg men än så länge är det omöjligt isläge. Det var varit låg- och högvatten om vartannat och sedan har det varit så milt väder. Vi hoppas att det ska gå att ta sig bit med bil men det går inte som det ser ut just nu, säger Daniel Sundström.

Totalt kom det cirka 250 personer till premiären och det när över förväntan.

Nu är tanken att Jopikgården ska stå öppen så länge skoterföret tillåter.

– Vi kommer dessutom att ha pubafton i kväll lördag, det ska bli kul, säger delägaren Daniel Sundström.

Han summerar premiären så här:

– Hektiskt och helt galet, vi är supernöjda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om