Snart öppnar Arctic Bath igen- efter stängningen i vår

45-miljonerssatsningen Arctic Bath i Harads ansökte om företagsrekonstruktion i april. Planen är att åter öppna anläggningen i mitten av november. " Då ska den finansiella frågan vara löst", säger Peter Engström, styrelseordförande i Arctic bath.

Peter Engström, styrelseordförande i Artic Bath är optimistisk.

Peter Engström, styrelseordförande i Artic Bath är optimistisk.

Foto: Lena Leffler

Harads2020-08-12 07:00

Det omskrivna, flytande kallbadhuset i Luleälven öppnade så sent som i mitten av januari. Starten blev succéartad med fullbelagda rum och gäster från olika delar av världen. Men när corona blev känd i mars så kom avbokningarna, framför allt från internationella gäster. Rekonstruktionen är förhoppningsvis klar denna månad. 

– Vi håller på att lösa vår finansiella situation. Om rekonstruktionen är färdig i slutet av augusti är vi beredd att köra igen och kunna öppna i mitten av november. Det finns ett stort intresse för Arctic Bath och bokningarna ökar hela tiden, säger Engström.

Närmaste projektet är att fixa till marken på stranden utanför kallbadhuset och de andra stugorna.

– Det hann vi inte med på grund av stängningen men det får vi nu istället möjlighet att göra nu innan anläggningen öppnas, säger Peter Engström.

Enligt honom blev rekonstruktionen förlängd ytterligare tre månader från det som avtalats från början. Utsedd rekonstruktör är Peter Olofsson, Kaidings advokatbyrå.

– Det var på grund av semesterperioden men även corona har ställt till det för advokaten. Ambitionen är att allt ska vara färdigt för Arctic Bath närmaste tiden.

Det ska då innebära att man kan fortsätta och starta upp verksamheten igen om tre månader.

– Vår nyanställde hotellchef jobbar just nu mycket med bokningar. Vi har fått jättemycket förfrågningar och det finns många gäster som vill komma hit i vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!