Missing people: Vi söker efter Mikael i helgen

Missing People kommer att stÀlla upp med ett internt sök till helgen 5-6 juni i Notsel." Vi kör bara med egen personal för att undvika smittorisk och kommer att leta vidare dÀr vi inte sökt förut", sÀger Magdalena Nordsvan, verksamhetsansvarig.

Magdalena Nordsvan, verksamhetsansvarig för Missing People i Norrbotten.

Magdalena Nordsvan, verksamhetsansvarig för Missing People i Norrbotten.

Foto: Lena Leffler

Harads2021-06-03 17:00

Missing People gör helgens sökuppdrag utan order av polisen. Organisationen har valt att sjÀlva hjÀlpa familjen med insatsen.

– Vi har inget uppdrag frĂ„n polisens sida men vi har ett bra samarbete sedan tidigare. Vi kommer att genomföra det hĂ€r med stöd av anhöriga.

Även om Sverige lĂ€ttat pĂ„ restriktionerna och sökarbetet sker utomhus sĂ„ vill inte organisationen ta nĂ„gra onödiga risker med tanke pĂ„ den relativt stora smittspridningen i lĂ€net.

– Vi har ju fortfarande en belastning hĂ€ruppe sĂ„ vi i Missing People vill inte stĂ€lla till med nĂ„gon större smittspridning hĂ€r.DĂ€rför vĂ€ljer vi att göra ett internt sök efter försvunne Mikael denna gĂ„ng. Sedan fĂ„r vi se framöver hur vi kan lösa det, sĂ€ger Magdalena Nordsvan.

Tanken i helgen Àr att fortsÀtta leta i Notsel i de i omrÄden som fortfarande inte Àr genomsökta.

– Det finns fortfarande stĂ€llen kvar. Vi har lagt fram för polisen vilka omrĂ„den som vi planerar att söka i helgen.Vi har ett bra och nĂ€ra samarbete med polisen som vi bollar Ă€rendet med och hur vi tĂ€nker kring försvinnandet, sĂ€ger Magdalena Nordsvan.

Vad Àr chansen till att Missing People hittar nÄgonting kring Notsel?

– Det gĂ„r inte att sĂ€ga. För vĂ„ran del handlar om att vi fortsĂ€tter att leta och sĂ„ lĂ€nge vi har kvar omrĂ„den sĂ„ fortsĂ€tter vi dĂ€r och dessa Ă€r i Notsel, sĂ€ger Nordsvan.

Missing People Norrbotten körde coronasÀker genomgÄng och höll avstÄnd. Versamhetsledaren Magdalena Nordsvan anvÀnde megafon för att höras.
Missing People Norrbotten körde coronasÀker genomgÄng och höll avstÄnd. Versamhetsledaren Magdalena Nordsvan anvÀnde megafon för att höras.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!