Edek, Edefors ekonomiska förening, håller i projektet som beviljats integrationsmedel av kommunen.
Läs mer: Om lokal integration
Den dag som Norrbottens Media är med står projekt på schemat och Jan Öhrvall håller i lektionen. Det är han och Kaare Enbom som leder integrationsprojektet.
– Vi har haft företagsamhet och ska idag prata om projektarbete i företag, säger Jan Öhrvall.
Lektionerna hålls på svenska och engelska. De inleder med att tala om skillnaden mellan reguljärt arbete och projekt. Shewit Tesfastion berättar att hon jobbat med bokföring i ett företag. Zaker Hosein Nabavi säger att han drev ett eget företag och Osama Almakhzoum förklarar att han jobbade som säljare på en firma.
Jan Öhrvall övergår att tala om hur ett projektarbete kan se ut på ett företag.
– Jag förstår att några av er har jobbat med projekt. Det här kommer ni att möta på nästan alla arbetsplatser, att man håller på med olika projekt. Ett bra sätt för er att komma in i ett arbete är att delta i ett projekt.
Shewit Tesfastion säger att hon har jobbat med projekt, tycker om ekonomi och helst skulle vilja jobba som revisor. Hon tolkar åt Genet Bereh, som berättar att hon jobbat som lokalvårdare och vill ha ett arbete.
Förutom hur man startar ett företag och vad som krävs av henne när hon söker jobb har Blessing Amaka Eze lärt sig en hel del om olika skatter.
– Om man arbetar i Sverige är det bra att betala skatt. Det hjälper mig när jag är äldre och om jag har barn. Vi har också talat om barnuppfostran och hur man gör för att bli en del av samhället. Jag har fått veta mycket som jag har användning av i framtiden.
Av Annika Vinroth har hon lärt sig varför det är bra med sopsortering.
– Genom att sortera matavfall kan man producera biogas.
Annika Vinroth har hållit i den praktiska delen av utbildningen, såsom att lära sig cykla, posthantering och hur man betalar räkningar. Företagaren Roger Henriksson håller i ett avsnitt om arbetsplatskultur. Han ska bland annat ta med deltagarna på studiebesök på skolan och sitt företag Art Windows i Svartlå.
– Fikarasten är mycket mer än bara fika ibland. Vi vill ge dem samhällskunskap för att förbereda dem för det svenska samhället, säger Kaare Enbom.
Målet med Edeks projekt är att deltagarna ska bli anställningsbara och/eller kunna gå en starta-eget-utbildning, tillägger Jan Öhrvall.
Den 22 juni har den här gruppen avslutning och de som deltagit på nog många lektioner får diplom. Efter den kommer en ny grupp och de som känner att de behöver repetera är välkomna tillbaka.