Turnépremiär för Jill Jonsson i Haparanda

Den skånska countrydrottningen Jill Johnsons turnépremiär sker i Haparanda till helgen. Brittiska mjukrockarna Smokie och Lars Winnerbäck uppträder senare under hösten. - Vi vill ge Haparanda en nöjesprofil, säger Erik Hornmalm, en av arrangörerna.

DRAGPLÅSTER. Jill Johnson ska få folket i nejden att resa sig från TV-soffan och gå på konsert, hoppas arrangörerna i Haparanda.

DRAGPLÅSTER. Jill Johnson ska få folket i nejden att resa sig från TV-soffan och gå på konsert, hoppas arrangörerna i Haparanda.

Foto: Linda Wikström

HAPARANDA2007-09-25 01:45
De vill få fart på nöjeslivet i Haparanda som fortfarande sover en Törnrosasömn, trots att det gulblåa varuhuset dragit horder av shoppingturister till gränsstaden. - Kroglivet ju helt dött inne i stan, säger Kjell Kauma, som driver nöjesarrangörsföretaget Provincemix AB.I vintras lyckades man locka självaste Carola Häggqvist till Haparanda, en given publiksuccé som gav mersmak. Nu är det alltså ännu en sångfågel som ska få folket i nejden att resa sig från TV-soffan och gå på konsert. - Jill Johnson har valt att placera turnépremiären här och det känns förstås kul. Hon är en mycket bra sångerska med karisma, säger Erik Hornmalm som anlitats som konsult av Provincemix.Vågar satsa
Schlager- och countrystjärnans show på lördag kväll är den första av tre akter som erbjuds i Haparanda under hösten. Den andra november kommer legendariska mjukrockarna Smokie och den 16 i samma månad är det Lars Winnerbäck som uppträder i Aspenhallen. Nöjesarrangören Kjell Kauma hoppas att det kommer folk även utifrån.- Intresset för Smokie har varit stort från Finland, Winnerbäck lockar nog mest yngre svensk publik från länet, tror Kauma.Den modiga satsningen kräver att det kommer tillräckligt med folk.- Det behövs ungefär 800 personer på Jill Johnsons konsert för att det ska gå runt. Jag tror att det blir cirka 1.000, säger han.Läge för Haparandaborna på lördag att visa att stan inte dör efter stängningsdags på Ikea .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om