Trivsel i tunnan på torget

Vinterfest med bastubad och snöskulpturer präglade Haparanda under helgen. Mitt på torget inbjöd Påisenbyn till heta bad i såväl bastun som tunnan utanför. För det första doppet i grytan stod Thomas Johansson tätt följd av Bengt-Olof Innala, Tapio Salo, Lennart Lindfors och Svante Spolander.  - Festen har väckt upp Haparandaandan på nytt, säger konferenciär Pia Suonvieri.

SOPPGÄNG. Bengt-Olov Innala, Tapio Salo, Thomas Johansson, Lennart Lindfors och Svante Spolander trivdes i "köttgrytan".

SOPPGÄNG. Bengt-Olov Innala, Tapio Salo, Thomas Johansson, Lennart Lindfors och Svante Spolander trivdes i "köttgrytan".

Foto: Britt-Louise Spets

HAPARANDA2008-02-18 01:45

"Vintern ska göras till en fest", konstaterade Påisenbyns ägare, Staffan Svanberg vid invigningen på lördagsmorgonen. Vid invigningen lyste dock Haparandaborna med sin frånvaro. Besökarna kunde räknas på ena handens fingrar - men de som kom till torget fick ta del av en annorlunda inledning. Från bastun steg röken rakt upp mot skyn och när dörren öppnades syntes ångorna från fem varma kroppar följa samma väg. Först ut kom före detta brottaren och Haparandasonen Thomas Johansson som iklädd sin landslagsdräkt förde sina badkompisar fram till "köttgrytan" som badtunnan också kal-las. En efter en klev de ner i den väntande grytan och något fel på humöret var det inte. Trevlig soppa
- Som politiker vill man inte hamna i någon soppa men den här var trevlig, konstaterade Bengt-Olof Innala som till vardags har sin utkomst från sågen på Seskarö. Kulturchefen Tapio Salo verkade också nöjd. -Det här är en av de enklare sopporna jag har hamnat i. Pia Suonvieri agerade konferenciär under helgen och hon är mycket nöjd. Den dåliga uppslutningen på lördagförmiddag förvandlades till ett slutresultat på hundratalet besökare. - Det har varit trevligt, torget blev en mötesplats mellan lokalbefolkningen och andra besökare precis som vi ville, säger hon. Utöver bastubad och dopp i tunnan som allmänheten också kunde ta del utav hölls en snöskultpturtävling. Vinnare blev ett lag som bestod av kollegor vid individ- och familjeomsorgen i Haparanda, Stefan Waara, Paula Neitola, Jaana Karvo och Juoni Posti. Nu väntar distriktsmästerskap i Arjeplog nästa helg. Mycket att göra
Streetdance, teater, After ski, skridskoåkning - listan över aktiviteter kan göras lång. Och besökarna gjorde sitt därtill. - Stämningen har varit familjär och återskapat Haparandaandan. Jag hoppas att det här blir en årlig tradition, säger Pia Suonvieri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om