Torget fullt av studenter

Det var soligt men nervöst på Stadstorget, både bland de uppklädda studenterna och deras anhöriga, när det var dags för den årliga studentbalen i Haparanda. - Lite nervöst, men kul. Det är en stor dag, säger Noora Vuento.<BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=3110&ArticleID=1546402&ArticleOutputTemplateID=127&ArticleStateID=2">Fler bilder från studentbalen hittar du här!</A>

HAPARANDA2007-06-04 06:00
Kortegen och paraden med studenter klädda för bal lockade stora massor till torget i Haparanda. Kameror blixtrade, kreationer beundrades och en och annan hade en tår i ögonvrån - de är ju så vackra! Som brukligt är på senare tid så sparas det inte på krutet när det gäller att göra sig fin till studentbalen. Haparandas studenter är inget undantag.
- Oj, det ska skjutsas, provas make-up, göras håruppsättningar och strykas klänning. Det var mycket dyrare med Elin (Carlsson) än det var med storebrorsan förra året. Men det är det värt, säger den stolta mamman Anna Wikström.

Har tränat wienervals
Elins kavaljer, Emil Esperi är lugn inför kvällen.
- Wienervalsen har vi tränat på så det är inga problem, säger han.
Tornedalsskolans rektor tyckte att det var en stor dag för de avgående eleverna.
- En del har planerat den här dagen i ett helt år. De är ju så vackra allihopa, säger hon.
Eva Spiik, mamma till Stina, tycker att det var bättre förr.
- Vi hade jeans på oss, det var de tiderna då. Jag har inte ens vågat summera vad det har kostat för dottern, säger hon och skrattar.
Det är allt från sagoprinsessklänningar till mer åtstramad design på damerna. Herrarna har mörka kostymer, nästan utan undantag.
Erika Pirilä har en vacker ljusgul "sagokreation" som hon har beställt ända från Kina. Nathalie Lind har en snygg 1950-talsinspirerad klänning och frisyr.
- Det är roligt att få klä upp sig, säger Lind, ledsagad av stolte
kavaljeren Oskar Innala.
Det var rena rama Cannesfestivalstämningen med röda mattan som ledde in i det ståtliga stadshotellet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om