Studentbal med glädje och vemod

Reseledar- och kockplaner samt drömmar om ett skivkontrakt. Det är några av målen som gymnasieeleverna i Haparanda siktar på.

LYX. Joel Särkiniva kände sig glad för att skolan strax är över och lyxig i sina snygga kläder tillsammans med Sandra Jumisko.

LYX. Joel Särkiniva kände sig glad för att skolan strax är över och lyxig i sina snygga kläder tillsammans med Sandra Jumisko.

Foto: Anneth Eriksson

Haparanda2009-06-01 06:00
Eleverna vid Tornedalsskolan roade sig på årets studentbal på Haparanda stadshotell under lördagen. Till balen hade cirka 60 av de drygt 100 avgångseleverna hittat. Känslor som bland annat glädje, vemod och förväntningar på framtiden, fanns blandade hos de festfina studenterna som avnjöt en trerättersmiddag under lördagskvällen. - I sommar blir det att jobba som kock i Kukkolaforsen och efter det får jag se vad jag ska göra. Jag ska bo kvar i Haparanda i alla fall, säger Sara-Maria Sadinmaa som läst hotell- och restaurangprogrammet. Skivkontrakt
Mikael Pessa har bestämt sig för ett sabbatsår efter studenten, på torsdag. Han ska satsa helhjärtat på musiken och spela bas i sitt band som har fyra medlemmar. - Det blir väl att jobba också, men man vill ju komma någon vart med musiken. Målet är att få ett skivkontrakt, säger han leende och fortsätter:- Bandet heter The rose will decay. Reseledare
Ann-Sofi Nilsson har läst hotell- och restaurangprogrammet och hennes dröm är att bli reseledare till hösten.- Jag vill prova på något nytt i livet och åka utomlands och jobba. Det skulle vara så roligt att jobba som reseledare på Gran Canaria. Jag har tittat på Apollo och Fritidsresors internutbildningar och det verkar vara bra utbildningar. Kul, säger hon och strålar med hela ansiktet.
Balmeny Haparanda
stadshotell - 30 maj 2009Förrätt: Rökt ankbröst med plocksallad, rostad chili, korianderolja, mango och tomatsalsa.Varmrätt: Biffrad med rostad potatis, rotsaker och mörk oxbuljong.Dessert: Mörk chokladmousse med äppelsorbet och vaniljvisp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om