Seskarökonstnärer aktuella med ny utställning

Efter en populär utställning på Seskarö under Skärgårdsfestivalen i somras är det dags igen. Seskarö konst- och hantverksförening visar just nu sina verk på stadsbiblioteket i Haparanda.

Skulptör. Peter Karbin har visat många av sina skulpturer på hantverksutställning Next level craft i Umeå.

Skulptör. Peter Karbin har visat många av sina skulpturer på hantverksutställning Next level craft i Umeå.

Foto: Nils Jönsson

Haparanda2014-10-02 11:03

Seskarö konst- och hantverksförenings medlemmar har länge svarat för ett brett skapande. Konstnärerna arbetar med bland annat olja, akvarell, akryl, sidenmålning, betong, trä, keramik och vävning. Nu är föreningen aktuell med en ny utställning på stadsbiblioteket i Haparanda som visas fram till den 16 november.

– Det är många material våra medlemmar jobbar med och det visar den här utställningen, även om inte alla deltar just här, säger ordförande Peter Karbin.

Själv arbetar han framförallt med slöjd och skulpturer och är i övrigt aktuell bland annat med hantverksutställningen Next level craft som visats i Umeå mellan juni och september i år. Till utställningen i Haparanda bidrar Peter Karbin med två olika träskulpturer, varav en är ett självporträtt. För ungefär ett år sedan flyttade han till Seskarö och för ett halvår sedan tog han över som ordförande efter Lena Videhult. Peter Karbin har tidigare bott i Umeå och imponeras över att det finns en aktiv konstnärsförening på Seskarö.

– Det är kul att det finns en konst och hantverksförening på en så pass liten plats, det tilltalar mig som jobbar med slöjd och skulptur, det tillför mycket, säger han.

Förutom Peter Karbins skulpturer visas på utställningen målningar av Ingrid Persson, sidenmålningar och keramik av Heidi Rönkkö, akvarellmålningar av Ingemar Jansson, broderier, skulpturer i betong och fusat glas av Maritha Eliasson, akrylmålningar av Lena Videhult samt trähantverk av Lennart Svedlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om