Ny hemsida hjälp för unga

Haparanda kommun har en ny hemsida som stöd för unga. Webbplatsen ska ge information om vart man kan vända sig när ett barn eller en ungdom behöver hjälp.

Haparanda2014-09-29 13:23

– Vi vill erbjuda lättillgänglig information, säger Kirsti Jussila, biträdande förvaltningschef på socialförvaltningen.

Tanken med Haparanda kommuns hemsida SAGA HaparandaTornio är att informera om vanliga problem och svårigheter som ungdomar kan ha. Sidan vänder sig till ungdomar, föräldrar, vårdnadshavare samt personer som jobbar med barn och unga.

Hemsidan har varit igång ett par månader och är ett samarbete mellan kommunen och Norbottens läns landsting. SAGA står för samarbete och gemensamt ansvar för barn och ungas hälsa. Målet är att underlätta för barn och ungdomar som mår dåligt att få rätt insats. På sidan finns information samlad om vilka verksamheter inom kommunen och landstinget som ansvarar för att ge stöd åt barn, unga och deras familjer, och hur det går att komma i kontakt med verksamheterna.

– Vi har samlat allt som kommunen kan erbjuda och allt som landstinget kan erbjuda. Det är inte alltid man vill vända sig direkt till socialtjänsten med sina problem, utan man kanske vill kolla runt lite själv först, säger Kirsti Jussila.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om