Ny ägare till gammal pärla

Sedan bilentusiasten Roger Barsk tog körkort har han ägt cirka 30 bilar. Ingen har varit lika perfekt som det senaste köpet, enligt Roger hans drömbil.

Ny ägare. Roger Barsk vill hinna med en eller ett par veteranbilsträffar med sin nya amerikanare, som nyligen rankats topp tio i Sverige.

Ny ägare. Roger Barsk vill hinna med en eller ett par veteranbilsträffar med sin nya amerikanare, som nyligen rankats topp tio i Sverige.

Foto: Nils Jönsson

Haparanda2014-08-18 15:29

– Det är absolut den finaste jag har haft, den är klockren, säger han.

Den ljusblåa Chevrolet Impalan, 1959 års modell, rankades topp tio i Sverige vid veteranbilsträffen Wheels Nationals Norr i Umeå i juni. För haparandabon Roger Barsk gick en dröm i uppfyllelse när han förra veckan slog till och köpte den gamla amerikanaren.

– En sådan här bil hittar man egentligen inte. Den är som en ny bil, den har renoverats i 18 år och det finns inte en rostfläck, säger han när han stolt visar upp bilen och bjuder Kuriren på en kort åktur.

Han såg bilen första gången på ett magasins hemsida, och när han fick möjlighet att se den på riktigt fanns inget annat alternativ än att slå till.

– När jag såg den var det ingen tvekan om att köpa den. Hela bilen är original, inredning och allt, den är gjort i originalskick. Många strävar efter att få sin bil i det här skicket, säger han.

I höst hoppas Roger Barsk hinna med en eller ett par veteranbilsträffar och njuta av några turer. Så speciellt många mil har hans pärla inte rullat de senaste åren.

– Sedan den renoverats har den gått knappt 100 mil, den har knappt varit ute på vägarna, konstaterar Roger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om