Midsommarfest vid Kukkolaforsen

Regnskuren gjorde ett tappert försök, men det var inget som kunde stoppa folkfesten och midsommarfirandet i Kukkolaforsen.

Ebba Engman från Luleå såg till att midsommarstången höll högsta klass.

Ebba Engman från Luleå såg till att midsommarstången höll högsta klass.

Foto: Adam Andersson

Haparanda2015-06-19 18:14

Inte heller i år hölls det igen på midsommarfirandet i Kukkolaforsen. Solen som visade sig redan från morgonen bidrog såklart till att det återigen blev en folkfest.

Underhållning på scenen fick inleda firandet på eftermiddagen. Sedan var det dags att pynta midsommarstången som såklart hade påbörjats tidigare, men strax innan den skulle resas skulle de sista blommorna på plats. Då var en sexårig Luleåtjej snabbt framme.

Ebba Engman fick under fredagen fira midsommar vid Kukkolaforsen för första gången.

– Det är jättekul att vara här, säger sexåringen till Kuriren.

Vilka är du här med?

– Jag är här med min familj. Vi kom alldeles nyss, säger Ebba Engman.

Familjen var såklart på plats och då den nya husvagnen skulle invigas under midsommar blev det självklara valet Kukkolaforsen.

När Ebba Engman och resten av gänget som färdigställde midsommarstången var klara restes den och det blev dags för dans – då kom skuren.

Ett ruskigt blås- och regnväder drog plötsligt in över Kukkolaforsen och midsommarfirarna fick snabbt söka skydd i bilar, stugor och receptionen. Regnet varade tack och lov inte speciellt länge utan snart var firandet och dansen i gång igen.

– Det är typiskt att regnet skulle komma just nu när det var dags för dans, säger Christer Lundberg som var riktigt laddad för "små grodorna".

Midsommarbuffé, tävlingar och lekar fick sedan sätta pricken över i:et för midsommarfirandet i Kukkolaforsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om