Kirunakvinna sköts till döds

En 26-årig kvinna, bördig från Kiruna, hittades skjuten till döds utanför sitt hem i finska Jatuni vid 18-tiden på torsdagen. Mannen som misstänks ha utfört dådet omkom strax efter då han frontalkrockade med en lastbil.
- De var bekanta med varandra, säger Vilho Korteniemi, överkonstapel, Muoniopolisen.

HAPARANDA2007-03-03 06:00
Mordet på den Kirunabördige kvinnan inträffade strax utanför den 26-åriga kvinnans hem i Jatuni, sju kilometer från svenska Karesuando. Hon sköts på nära håll med en pistol som tillhörde den 31-årige man som misstänks ha utfört dådet. Enligt polisen hade han licens för pistolen. Den misstänkte 31-åringen ska ha ringt till en bekant och berättat om skjutningen och denne larmade i sin tur polisen.

Omkom i krock
Den misstänkte mannen lämnade platsen med personbil och frontalkrockade cirka en halvtimme efter skjutningen med en lastbil. Han omkom omedelbart.
Bilen drogs med ett hundratal meter framför renhållningslastbilen vars förare klarade sig oskadd. Krocken inträffade två kilometer från den mördade kvinnans hem.

Var bekanta
Polisen i Muonio som utreder fallet ser det som två separata händelser och kopplar inte ännu samman trafikolyckan som en följd av dödsskjutningen.
- Vi ser det som två separata händelser tills vidare, säger överkonstapel Vilho Korteniemi, Muoniopolisen.
Den 26-åriga kvinnan är svensk medborgare, uppvuxen i Kiruna men bodde alltså med sin sambo i finska Jatuni, sju kilometer från svenska Karesuando. Paret hade inga barn. Enligt polisen var den misstänkte 31-åringen och offret bekanta med varandra. Den 31-årige mannen var hemmahörande i samma kommun som offret. Enligt uppgifter i Pohjolan Sanomat ligger ett svartsjukedrama bakom de tragiska händelserna.
- De var bekanta med varandra. Men vi ska höra folk och utreda saken vidare innan vi säger något mer. Vi spekulerar inte utan håller oss till fakta, säger Vilho Korteniemi som leder utredningen.
De som berörts av tragedin samt personal från räddningstjänsten har erbjudits krishjälp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om