Inbrott i gymnasieskola

Ett tiotal platta dataskärmar, några trådlösa telefoner och en dvd-spelare stals vid ett inbrott på Tornedalskolan i Haparanda någon gång under den gångna helgen. - De har också brutit upp och förstört 15 dörrar, säger rektor John Waltari.

HÅL I VÄGGEN. Ulf Hansson visar var förövarna gjort hål i väggen för att komma åt digitalkameror  i ett vapenskåp som de inte lyckades bryta sig in i.Foto: Göran Lahti

HÅL I VÄGGEN. Ulf Hansson visar var förövarna gjort hål i väggen för att komma åt digitalkameror i ett vapenskåp som de inte lyckades bryta sig in i.Foto: Göran Lahti

Foto:

HAPARANDA2007-05-15 01:13

Inbrottet upptäcktes vid 19-tiden på söndag kväll av några elever som skulle träna i skolans musiksal. Förövarna har klättrat upp på ett lägre tak och sedan gått in genom ett korridorfönster på andra våningen.

- De har troligtvis varit inne och hakat upp fönstret på fredagen. En rörelsedetektor i den korridoren slets bort samma dag, säger bildläraren Ulf Hansson.

Hansson berättar att han mötte några elever som inte hade tillträde till skolan på fredagen. Rektorn tillkallades för att avhysa dem, men de försvann självmant.

- Vi har lämnat in bilder från en övervakningskamera där två killar tittar in genom fönstret på lördagskvällen, berättar Hansson.

Förövarna har brutit sig in i klassrum och lärarnas arbetsrum och stulit plattskärmar, telefoner, en dvd-spelare och en bärbar dator. Enligt John Waltari uppgår värdet på stöldgodset till cirka 50.000 kronor.

- Nya dörrar kostar ännu mer. Det känns tråkigt och personalen är bedrövad över det som har hänt, säger han.

Polisen säger sig ha vissa spår efter gärningsmännen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om