Husägaren: "Det här är en bra affär"

– Jag är inte - som polisen säger - en bulvan till Hells Angel. Jag bara hyr ut till dom. Det här handlar för mig om en bra affär.

HA:S NYA HEM. Polisen i Norrbotten är övertygade om att Hells Angels köpt en fastighet i Gäddvik, ett par kilometer utanför Luleå.

HA:S NYA HEM. Polisen i Norrbotten är övertygade om att Hells Angels köpt en fastighet i Gäddvik, ett par kilometer utanför Luleå.

Foto: Petra Isaksson

Haparanda2014-01-04 16:07

Det säger mannen som äger huset som i dag fungerar som Hells Angel nya klubblokal i Luleå.

Norrbottens-Kuriren har varit i kontakt med mannen, som ber om att få vara anonym. Han är i 30-årsåldern och bor i Haparanda.

– Jag köpte huset i Gäddvik när jag var på väg att separera, men nu har jag bestämt mig för att bo kvar i Haparanda, berättar husägaren.

"HA tog kontakt med mig"

Han hävdar att det var Hells Angels som tog kontakt med honom och bad om att få hyra huset för några månader sedan.

Parterna kom överens om ett muntligt hyreskontrakt.

– Det här är en bra affär för mig. Hells Angels betalar alltid tre månaders hyror i förskott.

Vad har du för koppling till Hells Angels?

– Jag har aldrig tillhört HA, men jag har några gamla skolkamrater som är medlemmar. När de tog kontakt med mig och frågade om de fick hyra mitt hus så tvekade jag inte. Jag kommer hyra ut till Hells Angels och sedan kanske jag säljer huset till Luleå kommun för fem miljoner. Det här är bara "business" för mig.

Har dina hyresgäster tillåtelse att rusta upp huset?

– Ja, källaren var i dåligt skick och det behövdes en dränering. Jag har nyligen varit till mitt hus och allt ser ut som tidigare, fast bara lite bättre. Jag ser att de har stoppat dit några övervakningskameror och det får de väl göra.

Dessutom byggs det en rejäl grind. Grindstolparna är redan gjutna i marken. Har du gett tillåtelse till det?

– Ja. det är väl klart. Det blir fint. Om jag sedan flyttar in dit i framtiden, så har jag grindar som jag bara behöver klicka för att öppna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om