Han är en av helgens galavinnare

Årets företagare i Haparanda är Esa Makslahti, Automobilservice i Haparanda AB. Han vann omröstningen överlägset och fick ta emot utmärkelsen på lördagens näringslivsgala.

VINNARE. Esa Makslahti, Automobilservice i Haparanda, blev utsedd till årets företagare i kommunen.

VINNARE. Esa Makslahti, Automobilservice i Haparanda, blev utsedd till årets företagare i kommunen.

Foto: Mats Holmgren

Haparanda2014-02-23 11:44

Det var inget snack om saken, Esa Makslahti, Automobilservice i Haparanda, vann överlägset i omröstningen till årets företagare 2013. Även Årets unga företagare och Årets nyföretagare röstades fram, totalt röstade cirka 2 000 personer.

Temat för årets näringslivsgala, som ordnas av Företagarna och kommunens tillväxtenhet, var Affärsmöjligheter och trender, lokalt, regionalt och internationellt. Innan middag och prisutdelning på kvällen ordnades under eftermiddagen inspirationsföreläsningar och diskussioner kring temat på Sverigefinska folkhögskolan.

– Det är ett sätt att mötas och bygga relationer mellan kommunen och företagare. Det är intressanta föreläsare och en viktig sammanhållande länk. Företagarna är en del av Haparandas utveckling och hjälper till att marknadsföra Haparanda, säger kommunalråd Gunnel Simu om galan.

Hon tycker att det ser ljust ut för näringslivet det kommande året.

– Vi jobbar ihop med näringslivet, och den stora grejen som händer i år är att skopan går i marken i vår för Barents center. Tillsammans med hotellet på gränsen handlar det om 400 till 500 nya arbetstillfällen.

Petra Pihl, moderator och konferencier under galan, menar att tillställningen är ett bra tillfälle att knyta kontakter.

– Jag tror inte att det spelar roll hur man träffas, men att man träffas är viktigt. Ett kontaktnät är avgörande för att utveckla sitt företag, säger hon.

Även i Övertorneå var det näringslivsgala på lördagskvällen. Där prisades Cecilia och Björn Wanståhl, ICA Supermarket, som Årets företagare.

FAKTA: Vinnare Haparanda

Årets företagare: Esa Makslahti, Automobilservice i Haparanda AB.

Årets unga företagare: Robin Bertgren, Bertgrens Bilservice.

Årets nyföretagare: Daniel Luthström, Luthströms Kiropraktik.

Årets lovande företagare: Ilkka Palomaa, Lasercom. Utsågs av Entreprenörcentrum Norrbotten och Almi.

Årets landsbygdsföretagare: Rolf och Margareta Kitti, Kittis skogstjänst. Utsågs av LRF Norrbotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om