Förhandlingar om Cape East pågår

Det ser ut som att Cape East i Haparanda snart kan öppna igen. Samtal förs just nu mellan ägaren Akelius fastigheter AB och en annan part, som är intresserad av att köpa spa-anläggningen.

Haparanda2014-03-05 18:14

– Jag samtalar nu med en part, säger Akelius Sverigechef Lars Lindfors.

Sedan den omfattade branden i juli 2012 har anläggningen varit stängd. Nu ser det ut som att det finns intressenter som är villiga att köpa och driva anläggningen vidare. Enligt Lars Lindfors har samtal pågått under några månader.

Haparandaföretagaren Tommy Innala, tidigare vd och delägare i företaget Polarica, berättar att han nyligen fått frågan om han vill vara med som delfinansiär.

– Det är sju-tio dagar sedan jag fick frågan. Det är fantastiskt för Haparanda om man kan öppna Cape East igen. Jag tror att det är någonting som alla i Haparanda och regionen känner att vi saknar just nu, säger han.

Lars Lindfors är förtegen om hur långt gånga förhandlingarna om ett köp är.

– Det är omöjligt att säga om och när affären kan gå i lås, säger han.

Ritva Angeria, vice ordförande för Företagarna i Haparanda, ser positivt på att det nu finns intressenter som vill satsa. Hon tror att en öppning av Cape East skulle betyda mycket för näringslivet i kommunen

– Som förening har vi inte fått någon information om det, men det låter intressant, jag hoppas verkligen att det kommer igång igen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om