Fyller 80 år - tävlar ut möbelklassiker i Haparanda

Ikea inleder sitt 80-årsjubileum med tävlingen “Vinn vintage”. Under vecka fyra och fem har kunder i Sverige chans att tävla om 132 olika vintageklassiker och dyrgripar.

En samling av IKEA vintage. NATURA, IMPALA och MOMENT tillsammans med moderna produkter.

En samling av IKEA vintage. NATURA, IMPALA och MOMENT tillsammans med moderna produkter.

Foto: Pressbild

Haparanda2023-01-23 12:48

Som en hyllning till svensk designhistoria och uppmaning till att förlänga livet på heminredning arrangeras “Vinn Vintage” på alla Ikea-varuhus i Sverige där kunder genom en personlig motivering har chans att vinna några av Ikeas möbelklassiker. Det skriver Ikea i ett pressmeddelande.

– Design och kvalitet har alltid varit hörnstenar i vårt arbete för att utveckla produkter för det moderna folkhemmet. Med tävlingen kan vi visa upp varje tidsepok sedan 50-talet där designers från varje generation bidragit till vad Ikea är idag. I tävlingen finns några riktigt eftertraktade klassiker som snart kommer få ett nytt liv, men nu i ett annat hem, säger Caroline von Garaguly, heminredningsexpert på IKEA Sverige.

Ikea vill underlätta för konsumenter att återvinna möbler, både äldre och från senare datum när behoven förändras, skriver de i pressmeddelandet. Sedan några år finns en second hand-tjänst där kunderna kan värdera och sälja tillbaka gamla Ikea-möbler, som Ikea sedan säljer vidare i Cirkulärbutiken i något av varuhusen.

– Genom att göra det enklare för kunderna att förlänga livet på IKEA möbler, kan vi ge fler produkter en andra chans i våra cirkulärbutiker. Att hylla designklassiker från IKEA är ett sätt att uppmärksamma våra kunder på att den här tjänsten finns och samtidigt inleda vårt 80-årsfirande, säger Caroline von Garaguly.

Vinn vintage

Det går att tävla 25 januari–4 februari. Tävlingstalong finns att hämta på tag-själv-lagret där också möblerna finns utställda. Man tävlar med en kort motivering om varför man vill vinna ett objekt, som exempelvis karmstolen AMIRAL och NATURA fåtölj. Man kan delta i tävlingen om flera objekt, men bara bli vinnare av ett. Ett villkor för att vinna är att man kan vara på plats i varuhuset lördagen den 4 februari, då vinnarna dras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!