Eldsflammor av snö tog priset

Det var ett kontrastrikt segrande bidrag i Norrbottensmästerskapen i snöskulptur. Eldsflammor av is som bär upp ett klot. Guldägget kallas alstret som är frammejslat av Karl Axel Dahlberg och Erland Sundström, Arjeplog.

HAPARANDA2007-02-19 06:00
På lördag klockan tolv gick årets Norrbottensmästerskap i snöskulptur av stapeln. Sex lag från länets kommuner deltog och de tävlande trotsade den kalla vinden för att vinna den åtråvärda titeln. Solen strålade på skulpturerna när juryn skärskådade verken under söndagsförmiddagen. Till slut föll valet på Arjeplogs bidrag.
- Oj, det var jag inte beredd på, säger en överraskad Karl Axel Dahlberg.

Kontrastidé
Motiveringen löd: "Kontrastidé, eld- och isflammor. Abstrakt putsad formsamling. Uppvisar skörhet i en storslagen levande varelse. Uttrycker liv, energi och öppenhet."
- Vi tänkte att vi skulle göra något snyggt, stilrent och enkelt, säger Erland Sundström.
- Men enkelt blev det inte, det var ett jäkla jobb att få bort snön mellan flammorna, säger kollegan Dahlberg.
De är lite osäkra på vad verket ska heta men bestämmer sig för namnet "Guldägget".

Första gången ihop
De har båda varit med fyra gånger förut, men aldrig i samma lag. Segern innebär att Arjeplog ska stå värd för nästa års Norrbottensmästerskap.
- Det blir att ta tag i arrangörskapet till nästa år då. Egentligen borde en DM-seger leda till att man skulle få delta i ett SM, men så fungerar det inte, säger Dahlberg.
Tvåa blev hemmaskulptrisen Sini Rovanperä, Haparanda. Tredjeplaceringen togs av grannkommunen Övertorneå med Camilla Lugnet och Gergerly Urbán i laget.
Övriga kommuner som deltog var Luleå, Arvidsjaur och Överkalix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om