Chef för Barents center anställs i mars

Intresset för att bli centrumchef för Barents center är stort. Hundra personer har sökt tjänsten, som tillsätts i mars.

Haparanda2014-02-11 10:23

Sökandet efter en centrumchef till jättesatsningen Barents center i Haparanda är inne i slutskedet. Enligt projektledare David Lehto har intresset varit stort.

– Det har varit riktigt bra, det är ett stort intresse, jobbet är attraktivt och intressant. Det är ungefär hundra personer som har sökt, säger han.

Centrumchefen kommer att vara anställd av IQityCommerical, ett dotterbolag till fastighetsutvecklingsbolaget IQuity. Till en början ska chefen bygga upp en organisation för att säkerställa driften av Barents center. Andra arbetsuppgifter blir att marknadsföra regionen och satsningen på gränsen.

Den här veckan och nästa genomförs ett tiotal intervjuer och under mars tillsätts chefstjänsten. Enligt David Lehto har de sökandes kompetens och tidigare erfarenheter varit väldigt varierande. Många sökande är från andra delar av landet, berättar han.

– Det har varit stor spridning, från Stockholm och uppåt kan man säga. Vi letar främst efter en person som har erfarenhet inom retail eller ett liknande jobb.

– Vi prioriterar att hitta rätt person, från början behöver man inte sitta i Haparanda, utan kan sitta på vårat kontor i Stockholm eller någon annanstans. Från öppning måste man vara på plats i Haparanda, säger David Lehto.

Byggstart för projektet är beräknat till april eller maj i år och arbetet med upphandlingen pågår just nu. Invigning väntas bli 2016.

– Vi håller på att upphandla totalentreprenaden, det ska vara klart inom tre veckor. Jag ser inte något just nu som skulle kunna skjuta på tidsplanen. Det är om det blir något överklagande av detaljplanen som skulle kunna försena det något, säger David Lehto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om