Bygger förskola i Marielund

Snart sätts spaden i jorden för en ny förskola i bostadsområdet Marielund i Haparanda. Upp till sex avdelningar med totalt 100 barn ska inrymmas och i januari 2008 ska den stå klar.
- Spännande att få utveckla en ny verksamhet, säger rektorn Leif Rönnbäck.

HAPARANDA2007-04-05 06:00
Gränsstadens handelsexpansion börjar märkas även i den kommunala verksamheten och inflyttningen av arbetskraft innebär att behovet av dagisplatser i kommunen väntas öka drastiskt. Därför bygger man nu en ny förskola i bostadsområdet Marielund.
- I januari nästa år ska den vara färdig att tas i bruk om allt går som det ska, säger Kåre Strömbäck, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Marielund ligger strax söder om centrala Haparanda, inte långt från Ikeavaruhuset. Där finns för närvarande fyra avdelningar samt ett familjedaghem. Nu byggs i en första etapp fyra nya avdelningar med 20 platser vardera. Möjlighet till utbyggnad finns inplanerat.
- Det är sex avdelningar projekterat, men politikerna tyckte att vi börjar med fyra, säger Leif Rönnbäck, rektor vid förskolan i Marielund och Karungi skola.
De två förskolorna Blåkulla och Grönkulla som finns i Marielund kommer att hållas öppna tills vidare då man är osäker på framtida behov av platser.
Placeringen har diskuterats och man har kommit fram till att den ska stå vid kvarteret Slingvägen, som är under uppbyggnad.
- Vi kom fram till att trafiken skulle bli alltför livlig om den hamnat vid Marielundskolan, säger Leif Rönnbäck.
Personalen och även föräldrar har varit delaktiga i projektarbetet och studiebesök på förskolor i Boden och Torneå har genomförts.
- Det blir lite speciellt med högre takhöjd och loft i vissa rum. Alla som varit med verkar tycka att det är spännande att få utveckla en ny verksamhet, säger Rönnbäck.
Kåre Strömbäck informerar också om att Haparanda kommun från och med den första juli i år erbjuder avgiftsfri barnomsorg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om