Äntligen på fastlandet igen

Resan till Haparanda Sandskär blev ordentligt förlängd för familjen som planerat för hemresa under lördagen.

Rasmus 4år, Kalle, Sofia, Peter, Elisabeth, Vega 2år, Nini 1år och Ida blev fast i tre extra dagar på Haparanda Sandskär.

Rasmus 4år, Kalle, Sofia, Peter, Elisabeth, Vega 2år, Nini 1år och Ida blev fast i tre extra dagar på Haparanda Sandskär.

Foto: Peter Laudon

HAPARANDA2018-09-25 17:11

Familjen som reste till Haparanda Sandskär för friluftsliv och fågelskådning blev fast i hela tre extra dagar på ön innan de kunde ta sig tillbaka. Peter Laudon och hans fru Elisabeth hade rest hela vägen från Varnhem i Skara kommun för att tillsammans med barn och barnbarn, som reste från Tromsö, spendera några dagar på ön. Semestern blev dock ordentligt förlängd då hårda vindar förhindrade båten från att hämta dem.

– Det var överraskande, det händer ju att man kan bli kvar en dag, eller att man får åka en dag tidigt, men tre dagar är rätt ovanligt. Skepparen hade inte varit med om så dåligt väder under alla sina år som han kört sträckan, säger Peter Laudon som besökt Haparanda Sandskär tidigare.

Familjens extra tid på ön innebar också en viss oro, främst på grund av de små barnen som var med.

– De var ju främst för de små barnen, som bara är ett, två och fyra år gamla som man var oroliga för med mat och sånt. Men det gick väldigt bra ändå, de åt sånt som de inte skulle äta annars, säger Peter Laudon.

Peter Laudon menade också att familjen hade ganska tur när det kom till matsituationen, då den medpackade maten började sina under måndagen.

– Någon nödsituation var det inte frågan om, men vi hade tur att det fanns gott om svamp.

Nu är familjen äntligen på fastlandet igen, något som känns väldigt skönt om man frågar Peter Laudon.

– Skönt att vara tillbaka, om inte annat så blir det ju lite dyrt att vara ifrån jobbet för länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om