Luleå Hockey besegrade Asplöven

Det blev seger för Luleå Hockey i säsongens första träningsmatch. Och det var en rutinerad spelare som låg bakom segern.

JUBEL. Dean Kukan och Per Ledin jublar efter ett av Luleås mål.

Haparanda. 2013-08-08 21:26

Luleå Hockey spräckte nollan efter knappt sju minuters spel efter att Luleås rutinerade back Jan Sandström skjutit in ett handledsskott i mål i spel fem mot tre. Nyförvärvet Per Ledin ökade sedan på ledningen ytterligare efter samspel med den förre Asplövenspelaren Vyacheslav Trukhno.

I den andra perioden ryckte hemmalaget Asplöven upp sig och skapade en del lägen. Men fem och en halv minut in i den andra perioden satte Luleås nyförvärv Johan Forsberg dit 3-0-pucken. Hemmalaget svarade knappt tio minuter senare efter att Marcus Fagerudd spelat fram Jussi Tapio som styrde in reduceringen i spel fem mot tre.

Strax innan pausvilan avgjorde Luleå Hockeys Jan Sandström matchen när han gjorde 1-4.

Det blev inga fler mål i matchen och Luleå tog en säker seger mot Asplöven.

Hemmalagets målvakt Joel Lassinantti, som lånats in från just Luleå Hockey, hoppade in och spelade den andra halvan av matchen.

– Jag tycker att vi står upp ganska bra. Även om de är ett skickligare lag och har kontroll på matchen. Stundtals gör vi en riktigt bra match. Det är lite svårt att hoppa in så här men det är kul att få möta ett så här bra motstånd, säger Lassinantti.

Den 20-årige målvakten kommer att inleda säsongen i Asplöven och han tror att Haparandalaget kan göra bra ifrån sig i allsvenskan.

– Jag är optimistisk. Vi har haft riktigt bra fart på träningarna så jag tycker att det ser riktigt bra ut, säger Lassinantti.

Vad har för förhoppningar på säsongen? (24 Norrbottens fråga)

– Mitt mål är att spela så mycket matcher med Asplöven som möjligt. Allt annat är som bonus för mig.

Fotnot: Matchen sändes direkt i 24 Norrbotten och på Kuriren.nu. Det kommer sändas fler hockeymatcher i vinter i de båda kanalerna. Kuriren har nämligen köpt sändningsrättigheterna för Luleås hemmamatcher i European Trophy. Mer info om detta kommer inom kort.

Asplöven-Luleå Hockey

1-4 (0-2, 1-2, 0-0)

Första perioden: 06:57, 0-1 Jan Sandström (Niklas Olausson), spel fem mot tre, 11:13, 0-2 Per Ledin (Vyacheslav Trukhno, Robin Jonsson).

Andra perioden: 05:35, 0-3 Johan Forsberg (Niklas Olausson, Jan Sandström), 13:51, 1-3 Jussi Tapio (Marcus Fagerudd), spel fem mot tre, 18:53 1-4 Jan Sandström.