– Det finns stora frågetecken, säger han.

Ärendet, en investering på 112 miljoner, presenterades utförligt på kommunstyrelsens möte i måndags. Även den konsult som varit inkopplad och gjort en så kallad "second opinion" redogjorde för sin rapport.

Boman noterar att dagens hyresintäkter från Vattenfall inte är inräknade i kalkylen.

– De kontorsfastigheter vi i dag hyr ut ger en intäkt på bra precis en miljon per år. Det blir ju ett bortfall om vi bygger ett nytt kontor. Då räcker det med att räntan stiger till två procent för att hela avkastningen av kontoret ska gå förlorad, säger han.

Roland Boman menar att den stora vinsten ligger på de redan befintliga fastigheterna som ingår i kalkylen, den verkstad som i dag nyttjas av vuxenutbildningen och gymnasiet, samt ett antal förråd på sågområdet.

– De bär upp kontorets dåliga finansiering. Det är en hel del siffertrixande i det här.

Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) är dock trygg i den lösning som finns och som också beslutades i kommunstyrelsen.

– Vi har två olika ekonomiska scenarier som visar på ett positivt resultat på mellan 14 och 21 miljoner beroende på ränteutvecklingen.

Läs mer: SD kan fälla nya Vattenfallhuset

Bernhardsson uppger att man inte kan slå fast att hyresintäkten på en miljon borde finnas i kalkylen.

– Det stämmer inte att räkna så. Det blir en ökad lokaleffektivitet för gymnasiet och vuxenskolan. Sedan är det här projektet en investering för framtiden. Det ger möjligheter till fler arbetstillfällen och skapar synergier och mervärden, bland annat i form av laddstolpar som Vattenfall ska anlägga och att vi får en arbetsplats som attraherar kvinnor.

Läs mer: Vattenfall om hotade huset

Läs mer: "Att inte bygga är också en risk"

Ärendet ska klubbas på kommunfullmäktige den 29 oktober. Då har inte S och V majoritet eftersom det är den nya mandatfördelningen efter valet som gäller.

Innan dess har kommunen beställt ytterligare en genomlysning av affären, som ska göras av Ernst & Young.