Han blir ny konsthallschef på Havremagasinet

Cornelius Stiefenhofer blir ny konsthallschef på Havremagasinet.

27 februari 2018 13:59

Ricky Sandberg kliver av efter tio år.

– Allt har sin tid och nu vill jag gå vidare till andra uppgifter, säger han i ett pressmeddelande.

Samtidigt betonar Ricky Sandberg att han både är stolt och glad över att fått se vilken kraft konsten kan utgöra i ett samhälle som Boden, där det nordliga perspektivet varit en av konsthallens ledstjärnor.

Därav valet av Cornelius Stiefenhofer som ny konsthallschef. Stiefenhofer är född och uppvuxen i Tyskland med en gedigen akademisk konstutbildning. Under de senaste åren har han arbetat som konstnär och curator i Tyskland, Archangelsk och Nordnorge. Bland annat har han curerat Pikena på Broen i Kirkenes, drivit flera internationella konstsamarbeten med utgångspunkt i Archangelsk samt initierat och curerat en rad utställningar samt samarbetat med konstinstitutioner över Barentsområdet, bland annat med Havremagasinet.

– Vi är väldigt glada över att rekrytera en så kompetent konsthallschef som Cornelius Stiefenhofer. Han har ett stort kontaktnär och en betydande kunskap om konst och samhälle. Dessutom är han flerspråkig, talar bland annat flytande ryska. Det är med glädje vi hälsar honom välkommen till Havremagasinet, säger Ricky Sandberg.

Cornelius Stiefenhofer tillträder den 15 mars.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!