Han är redo att ta över: ”Inget val”

Att Centerpartiet i Kiruna skulle vara ett missnöjesparti förnekar frontfiguren Gunnar Selberg bestämt. Han är beredd på att mantla kommunalrådsposten efter nästa val. Enligt Selberg själv har han inget annat val.

13 november 2017 05:00

– Har man gått ut så tufft som jag har gjort då måste jag ju också stå för det, säger Selberg.

I Kiruna är Centerpartiet historiskt sett ett försvinnande litet parti. Men vid förra valet röstade drygt 28 procent av de röstberättigade på Centerpartiet. En stor del av förklaringen till partiets framgångar är Gunnar Selberg som bedrev en hård kampanj mot sittande kommunledning.

– Det finns ju inte många centerpartister i Kiruna. Jag har inte gått med i Centerpartiet för partiets skull. Det är för Kirunas skull. Det handlar om Kiruna, förklarar Gunnar Selberg.

Det ställningstagandet säger han sig också ha fått kritik för, från Centerhåll. Men Selberg menar att det viktigaste är att stå på folkets sida och ta strid mot etablissemanget, nuvarande kommunledning.

Då är ni väl ett missnöjesparti?

– Absolut inte. Inte på något vis. När vi kritiserar kommunledningen lägger vi hela tiden fram egna förslag på hur de skulle ha gjort. Vi är missnöjda, men vi är inget missnöjesparti eller gnällparti, säger Gunnar Selberg.

Om ni skulle få en majoritet i valet skulle ni ha ”kostym nog” att fylla ut den?

– Det skulle inte vara några som helst problem. Vem som helst kan ta över en kommun. Det gäller bara att ta ledningen. Man måste styra kommunen i rätt riktning, säger Selberg.

Skulle du bli kommunalråd i så fall?

– Jag har inget val. Har man gått ut så tufft som jag har gjort då måste jag också stå för det. Visa att jag lever upp till det, säger Selberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Dahlgren