Norrbotten är klart för kvartsfinal

Norrbottens är klart för kvartsfinal i TV-pucken, trots att laget förlorade fredagsförmiddagens rysarmatch mot Smålands Röd.

Hammarö2012-09-07 10:04

Förutsättningarna innan den sista omgången i gruppspelet var att Småland var piskat att vinna för att knipa en plats i slutspeletet. För norrbottnisk del räckte det med en poäng för att säkra avancemang.

Slutsignalen gick nyss i Hammarö. Det blev en match, där Norrbotten tidigt kopplade greppet. Laget låg i ledning under i princip hela matchtiden.

Redan i den tredje minuten lyckades Einar Emanuelsson göra mål, trots att laget då spelade med två man i utvisningsbåset. Glädjen blev dock kortvarigt. Fyra minuter senare kom kvitteringen.

I mitten på den andra perioden gjorde Norrbottens John Eriksson det viktiga 2-1-målet. Fullträffen blev upptakten till en intensiv småländsk jakt på kvittering.

Med 44 sekunder kvar att spela föll 2-2-målet. Trots att Småland chansade att plocka ut målvakten och ta in en extra utespelare förmådde laget inte att göra ett segermål under ordinarie speltid.

Att Småland sedan avgjorde tillställningen i förlängningen har ingen reell betydelse. Norrbotten knep en poäng och är därmed klart för kvartsfinal.

I skrivande stund ser det ut som att Norrbotten kommer ställas mot Västerbotten i kvartsfinalen.

Ishockey, TV-pucken, grupp c: Småland Röd-Norrbotten 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Målen, första perioden: 0-1 (03.29) Einar Emanuelsson, i spel tre mot fem, 1-1 (07.53) Filip Ahl (Sebastian Orre).

Andra perioden: 1-2 (30.25) John Eriksson (Jesper Ylivainio, Andreas Åhlund), 2-2 (39.16) Filip Ahl (Jonathan Dahlén, Alexander Younan).

Förlängning: 3-2 (44.05) Filip Ahl (Eddie Ludvigsson)

Utvisningar, Småland: 2 x 2 min. Norrbotten: 5 x 2 min.

Skott: 31-20 (14-10, 13-8, 4-2)

Domare: Christoffer Holm.