Miljö-och byggförvaltningen utförde kontrollen i köket där såg man att personal arbetade utan skydd på huvudet eller liknande för att undvika att maten förorenades av hårstrån. Och att personalen som vistades i lokalen saknade skyddskläder. Personal, som vanligtvis har hand om städ och underhåll, vistades också i lokalen och arbetade utan att ha bytt om.
– Just precis innan de genomförde inspektionen kom det fyra turistbussar och vi fick ta in all personal som var i tjänst för att leverera. Och alla han inte byta om till kökskläder. Men så är det i den här branschen, säger Thomas Strand som är VD för anläggningen.
– Det är bra att de kommer när det är en extremsituation så de får se hur det ser ut. Normalt kommer de oftast när det är lugnare, säger han.
Man såg också att rutinen för att kontrollera temperaturen vid upphettning respektive nedkylning av mat inte följdes. Vid besöket noterades också att temperaturen i kylrummet var för varmt.
– Vi gör systematiska kontroller varje vecka på temperaturerna i kylarna för att se till att allt stämmer. Just denna dag var det väldigt varmt och kanske hade dörren till kylrummet varit öppen och släppt in värme innan de kom.
– Det är en trygghet för mig som ansvarig att de här kontrollerna genomförs. Det hjälper oss att säkerställer att vi leverar 100 procent kvalité på det vi gör, säger Thomas Strand.