Gammelstads IF: "Skönt att få ett svar"

I Gammelstads IF är man lättade över att det nu kommit svar på vad det var som orsakade matförgiftningen under fotbollscupen i början av augusti.

Montage

Montage

Foto: Montage

Gammelstad2022-08-23 15:36

– Det jag känner framför allt är att nu får vi ett resultat och att våra deltagande lag som blivit drabbade får veta vad det var. Sedan är det skönt för oss som arrangörsförening att få ett svar, säger Tobias Skogsberg, tävlingsledare för Gammelstads IF-cup. 

Vad kommer ni att göra nu?

– För vår del härnäst blir det att sätta oss ned och ta nästa steg. På grund av matförgiftningen har vi drabbats ekonomiskt. Dels har vi fått sanera skolan, dels ha vi fått återbetala lagens deltagaravgifter. Sedan får vi ta det steg för steg och inte hasta fram något.

En analys av de prover av maten som skickats till ett laboratorium visar att det i pastan som serverades under cupen fanns höga halter av bakterier och förekomst av toxiner som kan orsaka matförgiftning. Utredningen kom även fram till att det är sannolikt att bakterietillväxten skett redan innan pastan levererades.

– Det är skönt att få ett svar över att det var pastan, något vi faktiskt har misstänkt utan att kommunicerat ut det. Sedan att de kunde visa att det fanns spår i den redan innan den kom till oss. 

– Maten kom direkt till oss och sedan började vi servera den, det är inget som stått hos oss. Utan det stod två lag på kö och vänta på att få börja äta, säger Tobias Skogsberg. 

Utredningen har dock inte kunnat hitta någon uppenbar orsak till hur en sådan omfattande bakterietillväxt kunnat ske. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!