Ungdomar döms för klädstöld

Under torsdagen hölls rättegången mot de två unga kvinnor från Kiruna som stod åtalde för stöld på Jeansgruvan i Gällivare tidigare i år. Domen blev ungdomstjänst respektive villkorlig dom och dagsböter.

Gällivare2013-07-18 16:22

Det var i januari i år som skinnjackor till ett värde av 6000 kronor stals från Jeansgruvan i Gällivare samtidigt som de unga kvinnorna var inne i butiken. 19-åringen nekar till brott och menar att hon inte var medveten om att hennes vän skulle stjäla jackorna. Det var butiksägaren själv som upptäckte att kläder fattades och tillkallade polisen efter att ha hittat kvinnorna på järnvägsstationen och tagit tillbaka kläderna.

17-åringen har medgett brottet och det var också hon som tog med sig kläderna från butiken. Hon menar att hennes vän hela tiden var medveten om att de skulle ta jackorna, vilket hon förnekar. Tingrätten anser dock att det fanns ett tyst samförstånd mellan dem, då kvinnan som nekar till brott inte återlämnade kläderna. Med hänsyn till deras unga ålder döms 19-åringen som nekat till brottet till villkorlig dom och 40 dagsböter. 17-åringen som medgett brott döms till 40 timmars ungdomstjänst. Båda ska gemensamt betala skadestånd till butiksägaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om