Stort intresse för matfestival

Under lördagen arrangerades en matfestival på Nunisparken. Det bjöds på mat, godsaker, musikunderhållning och barnaktiviteter.

Arrangör. "Festivalen är i ett uppbyggnadsskede, men vi ser stora möjligheter att utvecklas", säger Staffan Bröske.

Arrangör. "Festivalen är i ett uppbyggnadsskede, men vi ser stora möjligheter att utvecklas", säger Staffan Bröske.

Foto: Monica Olofsson

GÄLLIVARE2015-08-22 16:32

12 utställare deltog i matfestivalen som arrangerades av Gällivare sportklubb och ICA Kvantum.

– Vi har funderat hur man kan nyttja området och tanken på en matfestival dök upp. Vår förhoppning är att arrangemanget ska växa sig större, säger Staffan Bröske, ordförande för GSK.

- Syftet är oerhört viktigt, vi vill visa att vi har en bra matproduktion i norr, säger Stefan Ovrell, ICA-handlare.

En del besökare tyckte att det var tråkigt att entrén kostade 50 kronor.

– På något sätt måste man få ihop det ekonomiskt. Kändiskockarna är inte gratis och man måste våga betala för en upplevelse. Dessutom är det mycket här som är gratis, säger Stefan Ovrell.

Kändiskockarna Alexandra Zazzi och Sigrid Bárány bjöd på matinspiration och även en kockduell.

– Nu blir det slut på trevligheterna, skojade Sigrid Bárány som var Sveriges mästerkock 2012.

– Jag har de vassaste knivarna, kontrade Alexandra Zazzi, första kvinnan som tog hem segern i Expedition Robinson och som skrivit kokböcker och lett matprogram.

Det bjöds även på barnaktiviteter: Terrängtävling, ansiktsmålning eller hoppborg.

Roger Vanhainen tyckte att festivalen var ett roligt initiativ.

– När man tänker på Gällivare tänker man kanske på gruvor och industri och då är det roligt när det händer saker som belyser annat, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om