Rejält åldrad limpa ? fortfarande som ny

Trots att bäst-före-datum har passerat för mer än fyra år sedan är franskbrödet färskt och fint ännu.
Så är det också bakat med omsorg, som Skogaholm uppger på förpackningen.
Märkligt nog innehåller brödet inget konserveringsmedel.

GÄLLIVARE2005-08-12 06:30
Det färdigskivade grova franskbrödet, från Skogaholm, är bakat i december år 2000. <br>Trots att det blivit över fyra och ett halvt år gammal är det nästan som färskt ännu. Inte ett spår av mögel syns. På förpackningen anges att brödet är bäst före 16 december år 2000.<br>&nbsp;? Först i sommar har brödet börjat bli lite torrt. Fram till dess har det varit lika mjukt, som om det varit färskt, säger Mary Lindmark, lokalvårdare vid Teracoms TV-maststation på Dundret.<br>Sluten plastpåse<br>Där har franskbrödet förvarats i sluten påse i kylskåpet. <br>Då och då har Teracoms personal öppnat påsen för att kolla, vilket kanske är en förklaring till att brödet nu börjat förlora mjukheten en aning. Fortfarande verkar det helt ätbart.<br>&nbsp;? Först visste vi inte vem som lämnat brödet så det blev kvar. När vi upptäckte att det fortfarande var mjukt efter lång tid bestämde vi att vi skulle spara franskan för att se hur länge den höll. Och än finns inte det minsta lilla spår av mögel, säger Mary Lindmark.<br>Inget konserveringsmedel<br>På förpackningen finns som vanligt en innehållsförteckning. Men något konserveringsmedel har inte använts, märkligt nog. <br>Däremot står att läsa att brödet är bakat med omsorg. <br>Det kanske räcker?<br><br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!