Nya hälsocentralen invigd

Under lördagen invigdes den nya hälsocentralen Laponia vid Gällivare sjukhus. Bandklippare var Kent Ögren, som lovordade den nya verksamheten.

GÅVA. Britt Westerlund överlämnar en present till verksamhetschef Gerd Siverhall.

GÅVA. Britt Westerlund överlämnar en present till verksamhetschef Gerd Siverhall.

Foto: Josefin Silverberg

Gällivare2013-08-17 14:49

– Vi måste anpassa verksamheten efter vårdvalet och konkurrenssituationen, sa landstingsstyrelens ordförande Kent Ögren.

Många Gällivarebor trotsade regnet på lördagen för att besöka de nya lokalerna som hälsocentralen Laponia huserar i sedan i juni, då Malmens och Forsens hälsocentraler slogs ihop till en verksamhet. Under dagen bjöd landstinget på en rundtur i de nya lokalerna, fika och tipsrunda. Lokalerna ligger precis intill den privatägda vårdcentralen Adviva.

– Visst är det en unik situation att ligga just bredvid konkurrenten men samtidigt känns det bra att vi finns nära sjukhuset och kan integreras mer med deras verksamhet, säger Agneta Granström, landstingspolitiker för miljöpartiet.

Än finns inte alla skyltar på plats, men i övrigt är lokalerna redo för patienter. De som tidigare varit listade på Malmens och Forsens hälsocentraler listas automatiskt på Laponias hälsocentral.

– Det är en väldigt välkomnande känsla här som inbjuder till samtal, säger Dagmar Nyman som är listad på hälsocentralen.

– Härmed förklarar jag den nya vårdcentralen invigd, sa Kent Ögren och klippte bandet. Verksamhetschef Gerd Siverhall var snabb med att rätta honom, hälsocentral är den term som används.

Kvällsmottagning planeras

–Vi ser många fördelar med att ha all kompetens på ett ställe och ligga nära både sjukhus och apotek, säger Gerd Siverhall som meddelar att Laponia inom en snar framtid även kommer att ha kvällsmottagning.

–Det glädjer mig verkligen att höra att ni kommer satsa på kvällsmottagning, säger landstingspolitiker Britt Westerlund som överlämnar en present till verksamhetschefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om