– Det jag kan säga är att när vi får kännedom om att en insats uteblir, eller om någon annan brist i hemtjänsten, så utreder vi det tillsammans för att se vad vi behöver åtgärda, säger Sandra Keinström Rynbäck och fortsätter:
– Det vi gör är att vi ser över och utreder med enhetscheferna, tillsammans med personalgruppen, vad som har hänt och varför vi inte utförde den här insatsen. Sedan jobbar vi med bristerna vi ser att vi har för att det inte ska hända igen.
Är en åtgärd att minska hemtjänstgrupperna?
– När vi jobbar i ärenden där vi får till oss att någonting inte funkar som det ska i våran organisation då tittar vi både organisatoriskt, är det någonting där vi behöver se över, likväl som vi tittar på de mer operativa sakerna i hemtjänsten, som vi kanske måste förändra i hur vi utför jobbet, säger Sandra Keinström Rynbäck.
Om de uteblivna åtgärderna upprepas gör man någonting annorlunda då?
– Vi vill ju hela tiden bli en bättre verksamhet och när vi jobbar med förbättringsåtgärder så måste vi hela tiden skruva i vad vi förändrar och förbättrar. Det kan ju vara så att vi inte riktigt kommit fullt ut första åtgärden utan att vi måste fortsätta jobba, och vissa saker vi förändrar tar ju längre tid än andra, säger Sandra Keinström Rynbäck.