Hon blir ny chef i stor matsatsning i Malmfälten

Det rör sig om kanadensiska Laura Redmond som kommer att leda hållbarhet och innovationsarbetet för Arctic Food Arena. Hon kommer senast från ett samarbete med WA3RM som specialiserat sig att ta tillvara på spillmaterial från industrier.

Kanadensiska Laura Redmond ska leda arbetet med hållbarhet och innovation på nya satsningen på livsmedel i Gällivare.

Kanadensiska Laura Redmond ska leda arbetet med hållbarhet och innovation på nya satsningen på livsmedel i Gällivare.

Foto: Gällivare näringsliv

Gällivare2023-09-19 16:26

– Jag är väldigt exalterad för den här möjligheten. Den ligger perfekt i linje med mina kunskaper och intressen samt min stora passion för Arktis, säger Laura Redmond.

Vi har tidigare berättat att det funnits högtflygande planer på att kunna använda vätgas för att odla fisk eller grönsaker i Gällivare. Grönsakerna eller fisken skulle odlas genom att ta tillvara spillvärmen från framställningen av stål med den nya planerade vätgastekniken.

En del i att göra det här projektet möjligt står Arctic Food Arena för. Ett forum som kommit till genom finansiering från EU och Region Norrbotten.

– Jag är väldigt optimistisk men det här är inte något som kommer att ske över en natt. Men får vi ihop rätt personer med innovatörer så kan vi avancera utvecklingen för att skapa klimatneutrala matprodukter, säger Laura Redmond.

Rekryteringen ses enligt projektets ledning som en av de första milstolparna mot målet att kunna använda spillvärme till att få till en hållbar matproduktion. Där det slutgiltiga målet är att Sverige och Skandinavien ska vara självförsörjande på flera matprodukter.

– Vi ser framemot de värdefulla bidragen som Laura (Redmond) och möjliga samarbetet som det här kommer skapa för Arctic Food Arena, säger Gällivare näringslivs vd Roger Hansson i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!