"Hon är spårlöst försvunnen"

Den kvinna som försvann från sin bostad i Gällivare på torsdagen är fortfarande spårlöst försvunnen. Trots ett stort sökpådrag med helikopter har polisen ännu inga spår att gå efter.

FÖRSVUNNEN. Kvinnan försvann från centrala Gällivare under torsdagseftermiddagen. Det finns fortfarande inga spår efter henne.

FÖRSVUNNEN. Kvinnan försvann från centrala Gällivare under torsdagseftermiddagen. Det finns fortfarande inga spår efter henne.

Foto:

Gällivare2012-06-02 04:12

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, anmäldes försvunnen på torsdag eftermiddag sedan hon lämnat sin bostad i centrala Gällivare. Kvinnan ska ha färdats på en mörklila damcykel av märket Sjösala. 

Ett flertal polisresurser med hundförare kopplades in. Även hemvärnet och flera privatpersoner har deltagit i sökandet. 

Under fredagen har polisen använt sig av en helikopter i hopp om att få upp några spår efter kvinnan - men utan resultat. 

- Vi har inget spår alls att gå efter i nuläget, säger Hans Österlundh, länsvakthavande polisbefäl.

På grund av bristen på spår har polisen inget klart sökområde i nuläget.

- Vi har inte hittat någonting efter henne så vi söker i hela Gällivare, säger Hans Österlundh.

Kvinnan är 165 centimeter lång och har mörkt axcellångt hår. Vid försvinnandet ska hon varit klädd i friluftsliknande kläder och haft med sig en liten ryggsäck. 

På lördagsmorgonen hade varken kvinnan eller hennes cykel anträffats och polisen är angelägen om att få in tips från allmänheten i ärendet. Dessa kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om