Högsäsong men inga platser

Kötiden till hunddagis i Gällivare är lång. Hundklubben vill renovera den befintliga byggnaden, eller bygga helt nytt. Men på Service- och teknikförvaltningen jobbar ingen med ärendet.– Fastighetssamordnartjänsten är vakant och vi har varit tvungna att prioritera annat, säger Thomas Regemalm, verksamhetsledare.

FULLBELAGT. Att få sin hund på hundpensionatet i Gällivare är svårt. "Det finns behov för dubbelt så många boxar som vi har idag", säger Aina Vannestål vid Brukshundsklubben Malmen.

FULLBELAGT. Att få sin hund på hundpensionatet i Gällivare är svårt. "Det finns behov för dubbelt så många boxar som vi har idag", säger Aina Vannestål vid Brukshundsklubben Malmen.

Foto: Josefin Silverberg

Gällivare2013-07-26 16:51

Behovet av hunddagisplatser i Gällivare kommun är stort. Ett tjugotal personer står i kö för övernattningsplatser och ytterligare femton för daghundsplatser. I höstas presenterade Brukshundklubben Malmen förslag till renovering eller en helt ny utbyggnad för drygt 1.8 miljoner kronor. Förslaget innebar fyra nya boxplatser och större rastgårdar. För att kunna genomföra renoveringen behövs dock ekonomiskt stöd från kommunen.

– Jag har flera gånger varit i kontakt med kommunen, skickat brev och ringt men inte fått något svar, jag vill gärna komma dit och berätta om vilka behov vår verksamhet har, säger Aina Vannestål vid brukshundsklubben Malmen.

Fråga om resurser

På Service- och teknikförvaltningen har man dock haft annat att göra, tjänsten som fastighetssamordnare har stått tom och mer akuta ärenden har gått före.

– Tyvärr har vi inte kunnat ta itu med ärendet, det är jättetråkigt och vi kanske borde ha pratat med klubben om detta, säger Thomas Regemalm, verksamhetsansvarig.

Förvaltningen ska strukturera om sin interna organisation och i augusti tillträder en ny fastighetssamordnare som kommer ansvara för renoveringen av hundgården.

Idag finns tolv boxar på anläggningen. I och med det höga trycket på platser kan de sällan ta emot hittehundar och hundar från polisen. Aina Vannestål på BHK Malmen menar att häst- och hundverksamheterna i kommunen måste prioriteras om man vill att folk ska flytta till kommunen.

– Det är precis lika viktigt som ett gym eller badhus men det är brist på förståelse för detta från kommunens håll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om