"Han får äta så mycket han orkar"

Bert Karlssons synpunkter på skolmaten i Gällivare har lett till en ny skollunchinbjudan. Den här gången är det Malmens friskola i Malmberget som serverar restaurangmat som håller både en tallrik och stol ledig i skolmatsalen. - Han får äta hur mycket han orkar, lovar både elever, rektor Jonas Gustavsson och kocken Putte Edman.

VÄLKOMMEN BERT. Elever, rektor och kock vid Malmens friskola i Malmberget inbjuder nu Bert Karlsson att proväta deras skolmat. "Bättre kan han inte äta", tycker  Elin Gustavsson, Alia Gasim, Moa Martinsson, rektor Jonas Gustavasson, Mikaela Martinsson, och kocken Putte Edman.

VÄLKOMMEN BERT. Elever, rektor och kock vid Malmens friskola i Malmberget inbjuder nu Bert Karlsson att proväta deras skolmat. "Bättre kan han inte äta", tycker Elin Gustavsson, Alia Gasim, Moa Martinsson, rektor Jonas Gustavasson, Mikaela Martinsson, och kocken Putte Edman.

Foto: Kenth Bergmark

GÄLLIVARE2008-10-10 06:00
Bert Karlsson bjuds nu på en ny portion skolmat om han bestämmer sig för att komma till Gällivare Sedan tidigare är det kommunalrådet Tommy Nyström som avvaktar en respons.Nu kommer Malmens friskola med samma erbjudande.- Bert Karlsson generalisering över skolmaten i Gällivare visar bara att han inte varit här. Vår devis är att mätta barn, som tycker det är kul att gå och äta, presterar och trivs bättre. Maten ska vara vällagad, den ska tilltala ögonen och det ska även lukta mat. Det är vår utgångspunkt, säger Jonas Gustavsson vid Malmens friskola i Malmberget.- Han är välkommen att provsmaka skolmat från en riktig restaurang och han får äta hur mycket han orkar, säger Jonas Gustavsson som också tycker att Bert Karlsson svartmålat kommunen.Eleverna håller med om matkvaliten - Det är bra mat här, bättre än på förra skolan, tycker Moa Martinsson, och hennes klasskompisar i klass 6 som lika gärna ser att Bert Karlsson hälsar på.Kocken Putte Edman ser inga problem med att ha samma meny för både vuxna matgäster och elever.- Jag försöker tillgodose elevernas önskemål så gott det går. Man får vara kreativ så de passar båda parter. Det gäller också att lyssna av vad både de betalande matgästerna och eleverna tycker och hittills har det gått bra. Det som kan skilja vissa gånger är tillbehören, säger han och berättar han försöker hålla en smal linje utom på fredagar då han "fläskar på lite mer".- I och med att resandet ökat och både elever och vuxna kommer i kontakt med andra matkulturer så försöker jag erbjuda det också. Vi har ju också en funktion att bidra till att eleverna lär sig en god och nyttig kosthållning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om