Frida till final i Mack-SM

Gör Frida Åhl från Malmberget Sverige godaste macka?

FINALIST. Frida Åhl, som jobbar på konditori Bageri Baktanke i Malmberg, är en av åtta finalsiter i Mack-SM 2013.

FINALIST. Frida Åhl, som jobbar på konditori Bageri Baktanke i Malmberg, är en av åtta finalsiter i Mack-SM 2013.

Foto:

Gällivare2013-10-21 13:36

Svaret på den frågan får vi den 7 november. Hon är nämligen en av åtta finalister i Mack-SM 2013.

Frida Åhl jobbar på Bageri Baktanke i Malmberget. Hon ska nu försöka se till att bucklan blir kvar i Malmberget. För i fjol segrade nämligen Sarah Wennström, som jobbar på samma bageri.

I finalen, som avgörs i Stockholm, ska de åtta finalisterna göra 20 mackor var under 45 minuter. En jury ska sedan bedöma mackorna efter smak, utseende, nyttighet, nyttighet samt effektiviteten i tillverkningen. Tanken är att det ska vara en kostnadseffektiv lunchmacka som är både nyttig och mättande.

Frida Åhl har döpt sin macka till "Det svarta guldet". Den är gjord på rågsurdegsbröd med brynt vispat smör, rökt lufttorkad skinka, päron, blåmögelost, blåbär- och lakritsmarmelad samt rostad mandel i lakrits.

– Smakerna är spännande och nytänkande. Att kunna föra över smaker från en dessert till en macka skapar spänning och är så otroligt gott. Resultatet blev en trendig macka med lakrits och det brynta smöret. Dessutom är den snygg, säger Frida Åhl om sitt bidrag.

Frida Åhl är för övrigt den ende av de åtta finalisterna som kommer från Norrland. Segraren i tävlingen får förutom äran ett stipendium på 10.000 kronor till att förkovra sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om