Det framkommer i samtal med Robert Johansson, vd i Norrskenet. Bolaget var delägare i Dundret Sweden och hade lånat ut pengar. Lånet, som kunde omvandlas till aktier, hade ökats på till 17,5 miljoner kronor en tid innan konkursen.
Innan Dundret Sweden gick omkull fanns en plan för hur nya krafter skulle komma in, och hur det skulle ge en annan utveckling, uppger Robert Johansson.
– Det fanns tankar, en potentiell lösning. Norrskenet var en av parterna i den nya lösningen. Vissa delägare skulle växla ner och nya växla in. Det var långt gångna förhandlingar, säger han.
Norrskenet ska bidra till utveckling i Malmfälten. Då är det naturligt att vara med i ett sådant här sammanhang, påtalar Robert Johansson. Dundret behöver ny ägare och Norrskenet kan vara med, gör han klart.
– Men vi har inte kommit så långt att vi sagt att vi är intresserade av ett konkret bud.
Kärnpunkten är att en skicklig entreprenör, eller entreprenörer, driver Dundret, betonar Johansson.
Vad behöver göras?
– Det talas ofta om betydelsen av verksamhet 365 dagar. Jag tror inte man ska sikta på det från start. Det viktiga då är att Dundret fokuserar på den period då det finns bästa förutsättningarna.
Full fart under högsäsongen?
– Ja.
Robert Johansson listar några av tankegångarna om vad som bör göras av Dundret. Där ingår ytterligare 100 husvagnsplatser, utveckling av delen med skidåkning, fräscha upp stugan på toppen eller bygg en ny och exploatera mark för fast boende samt fritidsstugor.