Huset ligger längs med Kullevägen som passeras på väg till LKAB:s industriområde i Koskullskulle. Varje dag dånar flera tunga transporter förbi.
– Lastbilstrafiken har ökat framför mitt hus och då har min gräsmatta börjat sjunka ihop, så nu är det jättestora gropar och altanen har börjat hänga, säger Daniel Willman.
Han köpte huset 2010 och har fram tills för några år sedan trivts som fisken i vattnet. 2016 säger han att den tunga trafiken ordentligt började strömma på och hans boendesituation förändrades radikalt.
– Jag vantrivs, jag kan inte sitta ute och höra det där dånet. Man kan inte ha ett samtal med någon när de swishar förbi. Sedan är det ett jäkla oljud in i huset, säger han.
Han har varit i kontakt med LKAB om situationen många gånger men får inget gehör. Förra året skickades en besiktningsman men då hade snön hunnit lägga sig och den som lovades i sommar har inte synats till.
– Jag vill att de ska komma hit och åtgärda min gräsmatta för det är vibrationer från tung trafik som orsakat det, sedan att de ordnar ett bullerplank eller drar om trafiken, säger Daniel Willman.
På kommunen bollar de bara frågan vidare.
– LKAB säger att det är kommunens ansvar för att det är deras väg och kommunen säger att trafiken kommer från LKAB så ansvaret är deras.
LKAB svarar skriftligt.
– Vi är absolut medvetna om detta problem och det är inget vi på något vis viftar bort. En stor del av transporterna på vägen som du nämner tillhör oss. Den är också säsongsberoende vilket innebär att den är tätare under vissa perioder, inte minst med tanke på samhällsomvandlingarna.
På frågan om vilka åtgärder som vidtagits svarar dem att trafikbullermätningar har gjorts efter krav från Länsstyrelsen och att de visar att riktvärdena hålls.
– Vägen ägs dock inte av oss utan av kommunen. Vi kan inte utan vidare montera till exempel ett bullerplank efter en väg som inte är vår och på mark som inte tillhör oss.
De vill inte kommentera enskilda fall men skriver att dialoger ska hållas och att det görs kontinuerligt efter inkomna skadeanmälningar, men svarstiden kan dröja under semestertider.
– Det kan vi bara beklaga. Regeln är att vi anlitar konsult efter gjord skadeanmälan och denne utreder då om skadorna är orsakade av gruvan och vår verksamhet. Detta görs då vi måste veta vad som orsakat skadorna innan vi går in med eventuella åtgärder.