Inbrottstjuv greps av polis

Tidigare under fredagen gjorde polisen en husrannsakan hos en misstänkt inbrottstjuv i Gällivare. Det skulle visa sig att polisen hittade mer än stöldgods i mannens bostad.

Gällivare. 2013-09-06 22:03

Någon gång under onsdag eller torsdag gjordes ett inbrott i en lägenhet i Gällivare. Det är i skrivande stund oklart exakt vad som har stulits från bostaden.

När en polispatrull skulle göra en platsundersökning ledde spåren fram till en misstänkt gärningsman. Efter att ha gjort en husrannsakan hos den misstänkte mannen hittade man, förutom stöldgods från lägenheten, även en hembränninsgapparat.

- I samband med husrannsakan så påträffade vi utrustning för hembränning. Han är alltså misstänkt för det också, säger jourhavande förundersökningsledare Mikael Hallkvist.

Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, är nu gripen och han misstänks för brott mot alkohollagen samt inbrott i bostad.

- Han är skäligen misstänkt för inbrottet i lägenheten och han har tillgripit gods från bostaden. Åklagare har underättats om det här efter förhör med honom och beslutat att han ska bli anhållen.  Vi kommer att jobba vidare med ärendet i helgen,  Mikael Hallkvist.

- Patrullen gjorde ett fantastiskt bra jobb där i Gällivare och de lyckades jobba upp fallet så pass mycket att vi kunde göra en huisrannsakan och komma vidare helt enkelt, säger Hallkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om