Det skriver Norran.

Polisen fick klockan 23.38 larm om en bil som framfördes vårdslöst på E4 i Kinnbäck i riktning mot Skellefteå. Två män färdades i bilen, som de stulit i Piteå.

– Patrullen blev beordrad dit då allmänheten ringt in och sagt att bilen körde i fel riktning på E 4, säger Joakim Oja vid Skellefteåpolisen.

Vid 00.20 gjorde en polispatrull ett första försök att stoppa bilen i Bergsbyn, men föraren fortsatte färden. Polisen beslutade att använda spikmatta för att få stopp på fordonet och vid Folkparken körde föraren, en man i 35-årsåldern, över den, vilket punkterade däck på bilen.

– Men föraren fortsatte och det gjordes ett försök att stoppa fordonet med en polisbil, men det lyckades inte. Även fler försök gjordes utan framgång och bilföraren körde vidare på punkterade däck, berättar polisens kommunikatör Peder Jonsson.

Jakten fortsatte söderut på E4 och passerade Campusområdet och in på bensinstationsområdet på söder innan färden vände norrut på E4 igen.

– Polispatrull som följde efter fordonet rapporterade vid två tillfällen att fordonet tappade däck, men att föraren fortsatte att köra, berättar Peder Jonsson.

Vid klockan 00.40 tog jakten slut. Enligt uppgifter till Norran körde föraren av vägen vid rondellen E4–Torsgatan och polisen såg då till att fordonet inte kunde ta sig därifrån. Det uppstod tumult i samband med gripandet där föraren och en annan man i 40-årsåldern greps.

– Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, rattfylla under påverkan av narkotika och narkotikabrott, eget bruk och innehav. Bägge två är dessutom misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Peder Jonsson.

Vid 8-tiden på torsdagsmorgonen var de två fortfarande gripna.

– Inga förhör har hållits med männen än. Vi får se sedan om de anhålls eller släpps på fri fot, säger Joakim Oja.

De misstänkta männen är båda hemmahörande i Skellefteå.